2 - Jon Brunberg - P.K. – en utställning om intolerans, öppning på Fredens Hus i Uppsala 6 juni

Jon Brunberg

P.K. – en utställning om intolerans, öppning på Fredens Hus i Uppsala 6 juni

Pressrelease från Forum för levande historia.
http://www.mynewsdesk.com/se/forum_for_levande_historia/pressreleases/utstaellning-om-intolerans-oeppnar-i-uppsala-6-juni-1001505

 

På nationaldagen 6 juni öppnar P.K. – en utställning om intolerans på Fredens Hus i Uppsala. En utställning som lämnar avtryck, väcker frågor och erbjuder verktyg för tolerans. Målgruppen är främst elever i årskurs 9 och gymnasiet.

För fyra år sedan genomförde Forum för levande historia en undersökning av ungdomars attityder till utsatta grupper i Sverige. De utsatta grupper som undersöktes var romer, muslimer, judar, utomeuropeiska flyktingar och HBT-personer. Utställningen P.K. bygger vidare på denna studie. Konstnärerna Jon Brunberg, Andrea Hvistendahl och Elisabeth Ohlson Wallin har använt rapporten Den mångtydiga intoleransen som inspiration för utställningens konstverk och installationer.

I utställningen  får ungdomar möjlighet att diskutera och reflektera kring frågor. Med hjälp av filmer, taktila spel och mentometerfrågor undersöks innebörden av begreppen tolerans/intolerans, i workshopar under en pedagogs ledning. Vilka strukturer i samhället påverkar vårt förhållningssätt till varandra? Hur kan intolerans motverkas?

Fredag 6 juni kl. 15 är det vernissage för P.K.-utställningen på Fredens Hus i Uppsala. Medverkande är konstnärerna Andrea Hvistendahl och Jon Brunberg, samt representanter från myndigheten Forum för levande historia. 

För mer information kontakta kommunikatör Camilla Jarlgård på Fredens Hus, tfn 018-50 00 08 eller pressekreterare Johan Perwe på Forum för levande historia, tfn 0702–59 38 19

Se även P.K. – en utställning om intolerans och Öppettider Fredens hus.

Utställningen pågår i Uppsala till årets slut.Tidigare har den visats i Stockholm i Forum för levande historias lokaler, på Hälsinglands museum i Hudiksvall och Norrbottens museum i Luleå. Över 12 000 elever har hittills deltagit i pedagogledda workshopar. 

För frågor om workshop för elever mejla info@fredenshus.se eller ring 018-50 00 08. Öppettider